Prep for usability

IMOC е съкращение от International Mathematical Olympiad Challenge (Международна олимпиада по математика) и е известен световен шампионат по математика. Той се провежда всяка година, подобно на други конкурсни изпити. Можете да се подготвите за образование Международната олимпиада по математика, след като се запознаете с математическите понятия и идеи, вникнете в пробните тестове и се опитате да дадете колкото се може повече пробни тестове.

Ето няколко точки, които ще ви помогнат при подготовката за Международната олимпиада по математика:

Разберете учебната програма
Докато започвате да се подготвяте за изпита International Maths Olympiad, е необходимо да се запознаете с avigea учебната програма. Учебната програма за изпита е малко по-различна от учебната ви програма и можете да научите всичко за нея тук.

Потърсете експертния учител
Тъй като вашият преподавател ще играе основна роля в метода ви на обучение, просто състезания по математика се уверете, че сте избрали някой, който е опитен и е на нивото на вашата лекота. Като цяло вашият училищен преподавател по математика може да направи състезанието ви достойно. Ако не можете да намерите опитен обучител за олимпиадата по математика в близост до вашето местоположение, потърсете най-добрите онлайн уроци.

Научете умения за решаване на проблеми
Подходът за решаване на проблеми на IMOC е универсално решение за практиките и материалите за математически състезания, хиляди ученици вече са се записали в мисията да се справят с Международната олимпиада по математика. Разполагаме с олимпиади ресурси, за да научите как можете да решавате трудни видове задачи по математика. Консултирайте се с нашите експертни обучители и получете кратка представа за използването на уменията за решаване на задачи в изпита.

Практикувайте минали работи
Ние не желаем да даваме уроци на вашето дете; неговите учители се справят отлично с това. Вярваме, че учениците трябва да бъдат обучавани само по един начин, а не да бъдат обърквани с множество стилове на преподаване. Затова, докато детето ви покрива концептуалното изучаване на темите по математика в училище, ние ви помагаме, като ви предоставяме изчерпателни и напълно решени практически тестове (10 на брой). Тези тренировъчни тестови работи са реплики на олимпиадите. Не се притеснявайте за подхода, който сме приложили в нашите обяснителни решения. Нашите експерти по темите обясняват основите по прост начин, използвайки логически похвати, което помага на авигея учениците да се запознаят добре с темите. Знанията по тези теми в крайна сметка ще помогнат на учениците да се справят и с училищната си програма.

Study Smart
Следвайки графика си, трябва да се съсредоточите и върху примерни документи и въпроси от предходната година. Планирайте пробни тестове, които ще ви позволят да следите отчета за напредъка си. Практиката е единственият ключ към успеха, който ще ви помогне да математика развиете уменията си. Умното учене обаче е също толкова важно, колкото и енергичното учене. Открийте последователността в примерните документи и ги използвайте в най-голяма полза.

Проверете напредъка си
Проверката е изключително важна част от подготовката за предизвикателството на Международната олимпиада по математика. Докато учите, използвайте бележници за записване на основните моменти. Когато започнете с преразглеждането, бележките ще ви позволят да си спомните насоките, които сте записали на картите. Бележките са ефективен начин да си припомните наученото. Следователно, ако се подготвяте за изпита за Международната олимпиада по математика, то avigea винаги трябва да мислите, че тези преразкази са стандарт за напредък. Ако има такива теми, които изискват да проверявате отново и отново тези показалци в записките, тогава се върнете към преразказа и се съсредоточете малко повече върху тези въпроси.

Заключителни мисли
Методът на подготовка за IMOC и участието ни в изпита освен резултат е и страхотен учебен опит. Този изпит помага на учениците да придобият умения на училищно ниво и им дава възможност да се запознаят със структурата и графика на конкурсните изпити на международно ниво. Предизвикателството на ИМО помага на учениците по целия свят да определят своите силни страни и възможности.

Свържете се с нас!