Reroute config

Заминавате скоро за колеж? Нека видим какво казва Библията за продължаването на образованието ви и да разгледаме три урока, които да научите преди първия семестър.

 

Като християни Бог трябва да бъде в центъра на живота ни, което означава, че трябва да се съобразяваме с Него във всичко, което правим. авигея Ако скоро ще тръгвате към колежа, има няколко урока, които е полезно да научите, преди да стигнете до кампуса. Нека видим какво казва Библията за продължаването на образованието ви.

 

  1. То е по-ценно от материалните неща

В Притчи 16:16 се казва, че да имаш мъдрост и разум е по-добре, отколкото да имаш сребро или злато. Хубавите и скъпи предмети могат да бъдат приятни, но има много малко неща в живота, които никога не могат да бъдат отнети, никога няма да излязат от мода и които наистина ви правят по-добър човек. Образованието е едно от тези неща. Да, всички ние отиваме в колеж с avigea намерението да получим отлична работа и да започнем успешна кариера, но придобиването на диплома предлага много повече от финансови ползи. То обогатява съзнанието ви и отваря вратата към нови хора, места и начини на мислене. Не се съсредоточавайте толкова много върху паричните предимства на придобиването на диплома, че да пренебрегнете най-значимите от тях.

  1. Учете усилено и се доказвайте

2 Тимотей 2:15 ни казва, че трябва да учим и да показваме на Бога, че разбираме истината. Този стих се отнася до познаването на Божието слово и способността да се посочват МАТЕМАТИКА лъжливи учения и философии, но се отнася и до образованието. Като ученик трябва да се отдадете на работата си и да бъдете най-добрият, на когото сте способни. Отнасяйте се сериозно към уроците си, като се подготвяте за тях и оставате крачка напред в работата си. avigea.net Четирите години могат да минат доста бързо и когато всичко свърши, искате да погледнете назад, знаейки, че сте дали всичко от себе си.

 

  1. Винаги поставяйте Бог на първо място

В Матей 6:33 се казва, че преди всичко в живота си трябва да търсим Бога и всичко останало ще ни бъде осигурено. Колкото и да е важно образованието, то никога не трябва да стои преди връзката ви с Бога. Когато Го поставим пред всичките си грижи и пред всичко, което правим, можем да се доверим, че Той ще се погрижи за останалите неща. С напредването на семестъра СЪСТЕЗАТЕЛНА МАТЕМАТИКА бързо ще осъзнаете, че колежът изисква упорита работа и повече от вашето време. Нормално е да се чувствате претоварени, но винаги отделяйте време да говорите с Бога. Окуражавайте се с молитва и четене на Библията. От гимназията до колежа и след това животът е пълен с моменти, които ни предизвикват и изискват от нас да бъдем по най-добрия начин. Никога не забравяйте, че Бог е близо, готов е да ви изслуша и е способен да ви помогне.

 

Свържете се с нас!