Artificial intelligence addition

 

 

Неотдавна писахме за това какво всъщност правят счетоводителите, след това обяснихме как да станете счетоводител, а тук ще разгледаме какво прави счетоводството толкова важно.

 

В рамките на тази дискусия ще разгледаме какво включва счетоводството, как се използва в съвременния бизнес и защо трябва да обмислите възможността да станете счетоводител.

 

След като научите всичко, което трябва да знаете за това какво прави счетоводството толкова важно, попълнете нашия формуляр за заявка за информация, за да получите допълнителна информация за 100% онлайн бакалавърската степен по счетоводство на CSU Global, или ако сте готови да започнете, подайте заявлението си още днес.

 

Какво представлява счетоводството и защо счетоводителите са толкова важни?

Счетоводителите са изключително важни членове на почти всяка съществуваща организация, тъй като е почти невъзможно да се вземат стратегически бизнес решения, без да се разбират сложните финанси, които са в основата на тези решения, както и потенциалните последици от всеки разглеждан вариант.

регистрация на фирма софия

Според Investopedia „Счетоводството е процесът на записване, обобщаване, анализиране и отчитане на финансовите транзакции, отнасящи се до бизнеса“, което означава, че счетоводството включва наблюдение и обработка на почти всички финансови въпроси.

 

Счетоводният екип е този, който отговаря за проследяването на това колко приходи генерира бизнесът, колко пари харчи и колко печалба остава всеки месец, тримесечие, година и т.н.

 

И тъй като повечето предприятия съществуват, за да генерират печалба, а счетоводителите отговарят за изчисляването и анализирането на тази информация, това ги прави незаменими за всяка организация, която се стреми да продължи да функционира в дългосрочен план.

 

Без счетоводители, които да проследяват, анализират и докладват точно финансовата информация на ръководния екип, организацията вероятно ще допусне стратегически грешки, което прави много по-вероятно тя да прекрати дейността си. 

 

Къде работят счетоводителите?

Казано по-просто, счетоводителите работят навсякъде. 

 

Тъй като всяка организация трябва да разбира финансовото си състояние, счетоводителите работят във всяка една индустрия, която можете да си представите! Ето няколко примера: здравеопазване, технологии, строителство, производство, търговия на дребно и образование.

 

Повечето счетоводители работят в офиси, но могат да работят и от вкъщи, тъй като невинаги е необходимо финансовите данни да се обработват на място, а това става особено вярно, тъй като все повече съвременни организации предпочитат да възлагат счетоводната си работа на външни фирми или дори на отделни счетоводители. 

 

Съответно счетоводителите могат да работят директно за организацията, чието счетоводство управляват, или да бъдат косвено наети от отделна организация, която им плаща, за да наблюдават финансите ѝ. 

Счетоводна кантора

Счетоводителите могат дори да работят за няколко фирми, организации и физически лица едновременно, като отговарят за множество различни групи наведнъж.

 

И накрая, поради повсеместната им необходимост, ще откриете счетоводители, работещи във всякакъв вид организации, включително публични и частни корпорации, организации с нестопанска цел и държавни или федерални правителствени агенции.

 

Какво всъщност правят счетоводителите?

Счетоводителите обикновено имат за задача да разбират, организират и отчитат финансите на дадена организация.

 

Този процес може да бъде прост за малка организация и в някои случаи може да има само един счетоводител, който да управлява всички цифри, но по-големите организации могат да изискват цял счетоводен екип, за да свършат цялата работа.

 

Въпреки че всеки член на счетоводния екип може да отговаря за много различни задачи, има няколко общи отговорности, които почти всички счетоводители ще трябва да изпълняват, включително:

 

изготвяне, анализиране и потвърждаване на точността на различни финансови документи.

Гарантиране, че данъците се плащат правилно и навреме.

Организиране и поддържане на финансова документация.

Идентифициране на начини за увеличаване на стойността, намаляване на разходите и увеличаване на печалбите.

Съответно повечето счетоводители прекарват по-голямата част от времето си в преглед на финансова информация, анализ и изготвяне на отчети, които да предоставят информация и подробности за тази информация. 

 

Някои счетоводители работят изцяло самостоятелно, но е по-малко вероятно съвременните счетоводни длъжности да са изцяло математически ориентирани и е по-вероятно да включват поне известно взаимодействие с други служители. 

 

Противно на общоприетото схващане, счетоводителите работят с други хора, включително с хора като висши ръководни екипи, анализатори на данни и членове на правния екип на организацията.

Трябва ли да преследвате кариера в областта на счетоводството?

Това зависи от това какво искате да правите, но ако сте добри с числата, обичате да интерпретирате данни и искате да помогнете на дадена организация да разбере финансите си, тогава счетоводството може да бъде идеалната област за вас.

 

Има три основни причини да обмислите стартирането на кариера в областта на счетоводството, включително:

 

Счетоводителите играят важна роля в почти всяка съвременна организация, което прави този отрасъл чудесен за развитие на кариера през целия живот.

Счетоводството се разраства, като се очаква търсенето на счетоводители да продължи да нараства през следващото десетилетие.

Най-добрите позиции в областта на счетоводството осигуряват значителни доходи, като специалистите, достигнали върха в тази област, получават отлична заплата. 

Нека разгледаме всяка от тези причини в допълнителни подробности:

 

Счетоводителите са от решаващо значение за успеха на организациите

Ако се интересувате от това да започнете истинска кариера за цял живот, а не просто да получите безперспективна работа, тогава счетоводството е отлична област, която трябва да обмислите.

 

Като счетоводител можете да окажете значително влияние върху всяка организация, за която работите, като помогнете за определянето на нейния успех, предоставяйки ѝ инструментите и информацията, необходими за вземането на важни, стратегически бизнес решения.

 

Нито една организация не може да функционира в конкурентната индустрия, каквато е съвременната глобализирана икономика, без финансовата информация, предоставяна от професионалните счетоводители, което прави тази позиция изключително важна за всяка съществуваща компания.

 

Колкото по-голяма е организацията, толкова по-сложни стават нейните финанси и толкова по-голяма е нуждата от обучени професионални счетоводители.

 

Очаква се търсенето на счетоводители да продължи да расте

Търсенето на професионални счетоводители се очаква да продължи да нараства през следващото десетилетие, като Бюрото за трудова статистика (BLS) прогнозира, че заетостта на счетоводителите и одиторите ще нарасне с 4% между 2019 и 2029 г.

 

BLS обяснява, че този ръст ще бъде тясно свързан със състоянието на икономиката като цяло, тъй като с нейния растеж ще са необходими повече работници за изготвяне и проверка на финансови документи.

 

Знаейки, че тази област се разраства, можете да сте сигурни, че търсенето на счетоводни умения и способности ще остане силно, което прави по-вероятно да намерите добра роля в бранша, след като завършите обучението си и получите съответните образователни документи.

 

Нарастващото търсене също така е сигнал, че сега е добър момент да навлезете в бранша, тъй като растежът би трябвало да стимулира не само създаването на нови позиции на начално ниво, но и увеличаването на по-важните, по-висши и управленски длъжности.

 

Счетоводителите имат отличен потенциал за печалба 

Квалифицираните счетоводители са способни да получават отлични заплати, като BLS съобщава за отлично възнаграждение за някои от най-често срещаните счетоводни позиции, включително:

 

Счетоводители и одитори / 2020 Медиана на заплащането: $73,560 

Финансов експерт / 2020 г. Медианна заплата: 81 430 USD

Бюджетен анализатор / 2020 г. Средна заплата: 78 970 USD

Данъчен експерт / 2020 г. Средна заплата: 55 640 USD

Професионалните счетоводители могат да работят и много други професии, така че имайте предвид, че това е само кратък списък на няколко от най-често срещаните роли, които счетоводителите могат да намерят.

счетоводни услуги софия цени

Ако потенциалът за доходи е важен за вас, можете да бъдете сигурни, че областта на счетоводството ще ви предложи много възможности за получаване на значително заплащане.

 

Как да стартирате кариерата си на счетоводител

Макар че можете да получите начална длъжност в счетоводната индустрия, без да сте завършили висше образование, почти сигурно ще ви е по-лесно да си намерите добра работа, ако първо посетите и завършите съответната образователна програма.

 

Защо? Защото най-добрият начин да развиете знанията, уменията и способностите, които ще са ви необходими, за да станете професионален счетоводител, е да изучавате счетоводство в сериозна академична среда, като например онлайн бакалавърската програма по счетоводство на CSU Global или нашата онлайн магистърска програма по счетоводство.

 

Нашите 100% онлайн програми по счетоводство осигуряват цялото обучение, знания и опит, които са ви необходими, за да започнете успешна кариера като професионален счетоводител през целия си живот.

 

Освен това изборът да учите при нас ви гарантира, че ще завършите с диплома, която е уважавана от мениджърите по наемане на работа, които трябва да впечатлите, за да си намерите чудесна работа в тази конкурентна област.

 

Трябва ли да получите диплома по счетоводство онлайн?

Да, можете и трябва да обмислите възможността да получите дипломата си по счетоводство онлайн в CSU Global.

счетоводство на фирма

Нашите ускорени програми за придобиване на степен по счетоводство са разработени така, че да бъдат завършени изцяло онлайн, което позволява на нашите студенти да се радват на много по-голяма гъвкавост и свобода в сравнение с традиционните програми в присъствена форма.

 

Ученето онлайн при нас ще улесни съвместяването на образователните ви занимания с други съществуващи работни и семейни задължения, тъй като нашите програми предлагат няколко важни удобства, включително:

 

Няма изисквания за посещаване на занятията в определени часове или на определени места.

Достъп до ежемесечни начални класове.

Ускорени, осемседмични курсове.

Ако търсите опростена, гъвкава програма за придобиване на степен, която да пречи възможно най-малко на съществуващите ви задължения, тогава определено трябва да изберете да учите при нас.

цени счетоводни услуги

Защо трябва да изберете онлайн програмата по счетоводство на CSU Global?

Нашата онлайн бакалавърска програма по счетоводство е отличен избор за всеки, който иска да започне кариера през целия си живот в тази конкурентна и взискателна област.

 

Тази програма е регионално акредитирана от Higher Learning Commission и ACBSP Accredited от Council of Business Schools and Programs, а CSU Global е призната за лидер в онлайн образованието, като наскоро получи:

 

2 място в класацията за най-добрите онлайн специалности по счетоводство на College Choice.

Одобрението на IMA® (Institute of Management Accountants), една от най-големите и най-уважавани асоциации, фокусирани изключително върху развитието на професията на управленските счетоводители. Инициативата на IMA за одобряване на висшето образование признава програми, които отговарят на високи образователни стандарти и дават възможност на студентите да се стремят към придобиване на сертификат CMA® (Certified Management Accountant).

Освен това възпитаниците на нашата програма съобщават за отлични резултати в реалния живот след завършването си, включително:

цени на счетоводни услуги за малки фирми

Средна заплата, която е с 43% по-висока от средната за страната за всички притежатели на бакалавърска степен пет години след завършването.

Средно увеличение на заплатата с 94% пет години след завършването, като средната заплата при завършването е 47 290 USD, а пет години по-късно достига 93 250 USD.

И накрая, ние предлагаме конкурентни цени на обучението и гаранция за обучение, която гарантира, че цената на обучението ви няма да се увеличи от записването до завършването.

 

Свържете се с нас!