В днешно време е много често срещана практика фирмите в България да използват услугите на счетоводна къща. Без значение дали става въпрос за големи, средни или малки бизнеси, изборът да се доверите на специалисти е изключително улеснение. Но как да изберем счетоводна къща и да сме сигурни, че тя ще ни бъде от полза? Точно този въпрос ще разгледаме в тази статия.

Доказан факт е, че с помощта на счетоводна къща е изключително лесно намирането на ефикасни решения, които от своя страна спомагат за редуцирането на разходите на фирмата Ви. В България законовите изисквания постоянно се менят и именно тук счетоводната къща ще спомогне за максимално съответствие на документацията.

В тази статия ще поговорим за това какви предимства Ви дава използването на услугите на една счетоводна къща, как улеснява в пъти задълженията Ви като собственик и как да направите правилния избор, щом стигнете до решението да ползвате този вид услуги.

счетоводна къща

 

Счетоводни услуги – Ползи и преимущества

Ползите и преимуществата, които ще получите, ако използвате счетоводни услуги са много:

  • Редуциране на общите разходи на Вашата регистрирана фирма;
  • Възможността за допускане на сериозна грешка при подготовка и изготвяне на документация, която би довела до проблем, е сведена до минимум;
  • Персоналът на една счетоводна къща е на разположение по всяко време;
  • Персоналът е квалифициран тясно в сферата си и е натрупал достатъчно опит от работата с разнообразни клиенти през годините.
как да изберем счетоводна къща

 

Как да изберем счетоводна къща? Ползи и преимущества

1.Спестяване на разходи

В днешно време не малка част от собствениците на бизнеси у нас смятат, че наемането на фирма, която изпълнява счетоводни услуги, би им донесла само разходи. Истината обаче е точно в противоположната посока! Защо? Една дългосрочна обвързаност със счетоводна къща ще спести големи усилия, време и разходи по отношение на редовната дейност.

Нека започнем с осчетоводяването. Без значение дали говорим за реализиране на приходи и разходи, или определяне на възнаграждения и осигуровки, то е напълно задължително за всеки един бизнес.

И до днес се смята, че наемането на външен счетоводител е добра идея. Това обаче не е точно така. Да, този счетоводител вероятно (но не е сигурно) ще се грижи само за Вашите приходи и разходи. Но на каква цена? Този вид услуга е два или три пъти по-скъп от това да наемеш счетоводна къща. Основната причина за разликата в цените идва от факта, че освен висока заплата, един счетоводител има нужда от поддържане на различни софтуери и база данни. Нещо, за което при счетоводната къща не трябва да се заплаща допълнително.

как да изберем счетоводна къща

 

2. Постоянна работа с квалифициран и опитен персонал

Това е нещо, за което всеки един собственик на бизнес желае. Без значение в коя сфера. При работата със счетоводна къща постоянно ще имате възможност за комуникация с група хора, всеки от които опитен специалист. При наемането само на един служител може да се окаже, че той има въпроси, за които не може да открие отговор. Също така никога не може да бъдете сигурни дали в даден момент този човек няма да напусне и да Ви постави в неудобна ситуация да търсите негов заместник.

Специалистите, на които ще попаднете в една фирма, която предлага счетоводни услуги, притежават външен поглед върху Вашия бизнес и могат да съдействат със съвет и решения на всеки Ваш въпрос, казус или ситуация.

3. Отпадат задълженията Ви да ходите до различни институции

Край на губенето на ценно време, в което можете да свършите нещо полезно за бизнеса си. Счетоводните къщи обикновено поемат този вид работа и така Вие повече не трябва да посещавате НОИ, Данъчни служби и банки, където да предавате поредните документи и декларации.

как да изберем счетоводна къща

Как да изберем счетоводна къща?

Е, това е въпрос, който всеки, решил да направи тази крачка, се пита. За това ние от „Global Consulting” ще дадем нашите съвети, с които се надяваме да Ви помогнем и да направите правилния избор.

  • От какво всъщност имате нужда е първият въпрос, на който трябва да си отговорите, преди да продължите напред. От каква услуга се нуждаете и какво очаквате тази счетоводна къща да прави за Вас? Нещо, което ще Ви улесни, е да направите списък с всичко, от което имате нужда. Така ще бъде по-лесно след това, когато тръгнете да избирате правилната за Вас счетоводна къща. Разберете дали се нуждаете от цялостно поддържане на данъчната и отчетна дейност или само от някои аспекти (например счетоводни услуги, данъчни консултации, административни услуги, годишно приключване и други).
  • След като сте наясно от какво имате нужда, е време да направите нужното проучване. Една добра счетоводна къща винаги може да бъде лесно разпозната. Би следвало тя да има добре изглеждащ уебсайт, в който да са описани услугите, историята ѝ, а също и клиентите, с които работи. Освен това може да разгледате какви отзиви има за нея в Google, като това може да Ви даде доста добри насоки.
  • След като вече сте направили списък и проучване, е време да позвъните на избраните от Вас счетоводни къщи и да видите какви предложения за съвместна работа ще Ви направят. Попитайте ги за това дали предлагат различни пакети с услуги, като конкретизирайте над това от какво Вие и Вашата фирма имате нужда.
  •  

 

Счетоводна къща “Global Consulting” – най-добрата счетоводна къща за Вас!

Ние от “Global Consulting” имаме професионален опит вече повече от 25 години. Във фирмата ни разполагаме със счетоводители, които могат да се похвалят с над 30 години стаж в тази сфера. Именно за това сме сигурни, че ние сме правилната фирма за Вас!

Избирайки счетоводна къща Global Consulting за ваш партньор в сферата на счетоводни услуги и данъчните консултации, Вие ставате наш приоритет и осигурявате професионално счетоводно обслужване за Вашия бизнес. Ангажирали сме се да имаме личен подход и да оказваме лично внимание към всеки клиент.

Ако имате интерес към дропшипинг, но нямате нужното осчетоводяване на дропшипинг за София, тогава прочетете нашата статия по темата.

дропшипинг счетоводство софия

Свържете се с нас!